Wat is jouw stijl?

Coaching

Vergroot jouw communicatieve vaardigheden

Ervaar je op het gebied van communicatie situaties waar je hulp bij zou willen? Probeer dan een coachingstraject. Hier behandelen we jouw specifieke hulpvraag op het gebied van persoonlijke communicatie. Verder leer je:

  • Wat jouw communicatiestijl is
  • Jouw gesprekspartners beter begrijpen
  • Begrijpen hoe en waarom anderen reageren op jouw gedrag en communicatiestijl

Waarom een coachingstraject?

Of je het wilt of niet, communiceren doe je altijd met elk woord, elke stilte of beweging. Als leidinggevende heb je veel invloed op een prettige werkomgeving voor de medewerkers en jezelf.

Een coachingstraject kan jou inzicht geven in jouw communicatiestijl en in die van anderen. Je leert waarom iemand op een bepaalde manier op jou reageert en hoe je verschillende communicatiestijlen kunt herkennen en toepassen. Indien je privé op het gebied van communicatie een hulpvraag hebt, kijk ik graag met je mee of ik je daarbij kan helpen. Goede communicatie is de sleutel tot succes in relaties, zowel zakelijk als privé.

Wat brengt een coachingstraject jou?

De gemiddelde leidinggevende krijgt veel op z’n bord; ziek personeel, verloop, collega’s die niet met elkaar overweg kunnen. Met een juiste manier van communiceren heb je als leidinggevende veel invloed op bovenstaande punten. Het is zelfs mogelijk om per persoon jouw communicatiestijl aan te passen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Met dit coachingstraject gaan we aan de slag met jouw specifieke vraag op het gebied van interpersoonlijke communicatie.

Werkwijze

In een vrijblijvend intakegesprek, bespreken we jouw hulpvraag en kijken we of er een klik is. Tijdens de eerste sessie stellen we samen de coachdoelen vast en gaan we van start. Ik ga uit van gemiddeld 3 sessies. Tussen de sessies door ben ik bereikbaar voor evt. overleg over een praktijksituatie die zich op dat moment voordoet. Na het afronden zijn losse sessies ook mogelijk.

Het kan ook zijn dat je een teamgenoot hebt die veel gesprekken voert en hulp kan gebruiken op het gebied van communicatie. Denk aan hulp bij het voeren van slechtnieuwsgesprekken of professioneel cliëntencontact. Een optie is dan coaching op de werkvloer. Na een kennismaking met de medewerker, loop ik mee met 1 of 2 gesprekken (of werk ik aan de hand van een opname) en plan ik samen met de medewerker een coaching sessie in.

Investering

Voor het coachingstraject hanteer ik een uurtarief van 95,- per uur, vrijgesteld van btw.

Hoe nu verder?

Hulpvraag bespreken: telefonisch of via Teams

STAP 1

Aanbod op maat

STAP 2

Coaching op locatie*

STAP 3

Telefonische evaluatie

STAP 4

*De coaching kan plaatsvinden bij jou op locatie of op een externe locatie.

NEEM CONTACT OP ↗

Neem vrijblijvend contact met mij op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.